Från början stod det "Kebabpaj" på receptet, troligen för att den/de som skrivit av det bara kopierat och inte tänkt på att det faktiskt inte alls handlar om kebab, inte för 5 öre.
Det handlar om något så 90-tals husmansaktigt som Taco, Tacopaj kort och supergott.
Do it!
Pajskal:
125 gr smör
3 dl vetemjöl
3 msk kallt vatten
Tärna smöret och blanda med mjölet i en bunke eller matberedare. Tillsätt vattnet och blanda hastigt ihop till en deg.
Lägg gärna i kylen att vila ca 1 h. Tryck ut i en pajform.
Förgrädda sedan i 200 grader 10-12 min.
Tacofärs:
500 gr blandfärs
1 påse Tacomix krydda orginal
1 dl vatten
Stek köttfärsen, blanda sen i Tacomix kryddan och tillsätt vattnet, låt puttra några minuter.
Pajskal:
125 gr smör
3 dl vetemjöl
3 msk kallt vatten
Tärna smöret och blanda med mjölet i en bunke eller matberedare. Tillsätt vattnet och blanda hastigt ihop till en deg.
Lägg gärna i kylen att vila ca 1 h. Tryck ut i en pajform.
Förgrädda sedan i 200 grader 10-12 min.
Tacofärs:
500 gr blandfärs
1 påse Tacomix krydda orginal
1 dl vatten
Stek köttfärsen, blanda sen i Tacomix kryddan och tillsätt vattnet, låt puttra några minuter.
Fyllning:
2 dl creme fraiche
4 msk majonäs
1 dl riven ost
lite lite cayennepeppar
Blanda ihop.
Grönt och rött ovanpå:
4-5 finhackade tomater
peperonis, hackade, efter behag
4 msk majonäs
1 dl riven ost
lite lite cayennepeppar
Blanda ihop.
Grönt och rött ovanpå:
4-5 finhackade tomater
peperonis, hackade, efter behag
Fyll tacofärsen i pajskalet, bred ut fyllningen ovanpå och strö till sist hackad tomat och peperoni på toppen.
Grädda i 175 grader 10-12 min.
Grädda i 175 grader 10-12 min.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar